keresés...

Rólam

profil - 1

Lovász Dénes vagyok, keresztény, magyar családapa. Röviden így mutatkozhatnék be, hiszen mindennapjaimat leginkább ezen értékek határozzák meg.

Iskoláimat keresztény szellemiségű intézményekben végeztem, ezen kívül számtalanszor megtapasztaltam már Isten jelenlétét az életemben, boldog és nehéz pillanatokban egyaránt.

A keresztény család fogalma sosem állt távol tőlem, és mivel pár éve már gyakorolhatom édesapai szerepemet, így pontosan érzem, hogy mit jelent igazán a család: szeretetközösség, biztonság, áldozatkészség, felelősségvállalás.

Két és fél évet töltöttem Máramarosszigeten, ahol minden erőmmel igyekeztem a helyi közösségért dolgozni, hozzájárulva Isten országának építéséhez.

Hosszasan gondolkodtam rajta, hogy indítsak-e blogot vagy ne; végső döntésemben leginkább az segített, hogy már egészen fiatalkoromtól kezdve szerettem volna valami jót adni a világnak, szerettem volna jobbá tenni a környezetemet. Ennek a vágynak köszönhetően indult el ez a blog is.

Egyszer valaki azt mondta, hogy a tudós embernek nem az a feladata, hogy ideológiák mellett állást foglaljon, hanem az, hogy sok eszmét megvizsgálva kialakítsa a saját elképzelését a világról.

Bízom benne, hogy az itt leírt véleményeknek, gondolatoknak köszönhetően te, kedves olvasóm, egy másik megvilágításban is találkozhatsz a bennünket körülvevő eseményekkel, mely hozzájárul a világról alkotott elképzelésed formálódásához.

Budapesten születtem, de sokat nyaraltam vidéken, tanyán a nagybátyámnál. A természet közelségének köszönhetően megszerettem a minket körülvevő élővilágot, valamint megtapasztalhattam a végtelen pusztaságok kínálta szabadságot. Talán innen ered fotózási és videózási szenvedélyem, valamint ez motivált, hogy az Eszterházy Károly Főiskola földrajz szakára jelentkezzek, földrajz-történelem tanári szakirányra.

A harmincas éveimhez közeledvén elmondhatom, hogy személyiségemet a nagyvárosban megtapasztalt lehetőségek, valamint a tanyasi, természetközeli szabadság egyaránt formálta. Ezt a kettősséget csak erősítette, mikor a 2010-es évek elején komolyabban megismerkedtem a magyar néptánccal, hiszen ebben hagyományaink mind a múltba nyúlnak vissza, meghatározván identitásunkat; jelenünket és jövőnket.

A néphagyományok ismerkedésével egyidőben megismertem feleségemet is, akivel 2015-ben házasodtunk össze és két gyermekünkkel együtt mára már családdá váltunk.

2012-ben lehetőségünk volt Máramarosszigeten egy nyári tánctábort tartani, majd egy évvel később megalapítottuk a SZIGET Táncegyüttest. Azóta fontos kapcsolatok fűznek a szórványnak erre a vidékére, olyannyira, hogy 2016 és 2019 között Máramarosszigeten éltünk a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Petőfi Sándor Programjának köszönhetően.

Írj nekem!

    contact

    Iratkozz fel a hírlevelemre!

    ld_logo