keresés...

Üdv(?)

Ez lesz az első bejegyzés, avagy hello world!

Azt gondoltam, hogy az első bejegyzést illene jobban megszerkeszteni, átgondolni, de mivel ez már legalább a huszonharmadik nekifutásom, ezért úgy döntöttem, hogy ezt már nem törlöm ki, egyszerűen csak írok. De végülis ez a lényege egy blognak, nem?

Hosszasan gondolkodtam azon, hogy indítsak-e blogot vagy ne.

Korábban már vezettem ilyen kis internetes naplót, ahova leírtam a bennem kavargó gondolatokat, gondolván, hogy a világhálón található megannyi spam és felesleges tartalom terhe mellett ez már nem oszt, nem szoroz. Ilyenek voltak például a lassan tizedik évéhez közeledő berlini kalandjaim, amely inkább a velem történtek elmésélésére szolgált a tőlem távol lévők tájékoztatására. Három hónapot töltöttem a berlini Chemin Neuf közösségénél Lankwitzban, majd egy hideg decemberi éjszakán hazaértem, és abbahagytam a blogolást.

Ugyanígy indítottam el hat évvel ezelőtt a yankeedenes.blogspot.com-ot, ahol a három hetes amerikai élményeimről írtam.

Az elmúlt hónapok eseményei arra sarkalltak, hogy ne várjak tovább. Ugyanakkor szembesülnöm kellett azzal is, hogy a Twitter 150 karaktere nem lesz elég.

Így jutottam el arra a következtetésre, hogy pár ezer forintért inkább bejegyeztetem ezt a domaint és nekiállok kiírni magamból azokat a gondolatokat, amelyek éppen foglalkoztatnak, már csak azért is, hogy nehogy úgy járjak, mint az Indul a bakterház című film főhőse Bendegúz, aki így fogalmazott:

nem egy szép gondolattal gazdagítottam volna a világot, ha időközben el nem felejtem

Tehát az első – amolyan igazán első – bejegyzést lezárván le is írok majd minden olyan véleményt, elméletet és értekezést, amelyről úgy gondolom, hogy nem hiábavaló.

Megosztás

Facebook Comments

Címkék

További tartalmak

Megosztás

Facebook Comments